ایرانسل یک دو سه
در منوی اصلی دستگاه همانطور که اشاره شد تغییر اصلی نسبت به ICS حاضر در Galaxy S II حضور آیکون مجزای Widgets در بخش بالائی این قسمت است که ایرانسل یک دو سه همچون ساختار اصلی اندروید برای دسترسی به تمامی ویجتهای نصب شده بروی دستگاه بکار گرفته میشود. در این قسمت برخلاف صفحه Home Screen که از پنج آیکون در پائین صفحهنمایش استفاده شده است بار دیگر از ساختار چهار ستونی استفاده شده و از این لحاظ تغییری نسبت به قبل دیده نمیشود اما این بار بجای چینش چهار سطری حاضر در Galaxy S II از پنج سطر استفاده شده و از نمایش آیکونهای داک Home Screen در منوی اصلی نیز طرفنظر شده است. صفحات مختلف منوی اصلی و بخش ویجتها مثل گذشته با نقطههای کوچکی زیر صفحهنمایش مشخص میشوند اما این بار شماره صفحه هایلایت شده در درون دایره کوچک نشان داده نمیشود. برای مرتب کردن آیکونهای به نمایش درآمده در منوی اصلی سه گزینه مختلف پیش روی کاربران است: ساختار ماتریسی قابل تغییر به دلخواه کاربر (Customizable grid)، ساختار ماتریسی الفبائی (Alphabetical grid) و بلاخره لیست الفبائی که در این حالت آخر تمامی برنامهها بصورت یک لیست با لیبلهای الفبائی در ستون سمت راسمت صفحه منظم میشوند که با افزایش تعداد برنامههای نصب شده ظاهرا روش مناسبی برای دسترسی سریع و حرکت در یک لیست بلند بالا به نظر نمیرسد.
بخش Notofication Area یعنی قسمت قابل اسکرول بالای صفحهنمایش از دیگر ایرانسل یک دو سه جذابیتهای بخش منوئی Galaxy S III به شمار میرود؛ در بالاترین قسمت این بخش پنج آیکون شامل Wi-Fi، GPS، Silent Mode، چرخش خودکار صفحهنمایش و Power Saving به چشم میخورد که با اسکرول این لیست رو به سمت چپ پنج آیکون دیگر شامل Notifications، Mobile data، بلوتوث، Driving Mode و Sync به جمع آیکونهای بالای صفحهنمایش افزوده میشوند البته در این لیست همواره پنج آیکون اول بصورت پیشفرض به نمایش درآمده و برای دسترسی به پنج آیکون دیگر میبایست این قسمت را اسکرول نمود.
samsung_galaxy_s_iii_mobile_review_18.jpg ایرانسل یک دو سه
samsung_galaxy_s_iii_mobile_review_17.jpg ایرانسل یک دو سه
با گشودن قفل صفحهنمایش و ورود به صفحه Home Screen نخستین نکته قابل توجه تعداد آیکونهای جای گرفته در زیر پنل در بخش dock است که به لطف صفحهنمایش بزرگتر از چهار به پنج افزایش یافته است. از میان این پنج آیکون، آیکون سمت راست برای نمایش منوی اصلی در نظر گرفته شده و چهار آیکون دیگر بصورت دلخواه با میانبر اپلیکیشنها و یا فولدرهای مورد نظر کاربر قابل تغییر هستند. در صفحه Home Screen مجموعا ایرانسل یک دو سه امکان نمایش 7 دسکتاپ مختلف در نظر گرفته شده است که همچون همیشه به راحتی میتوان میان آنها Sweep نمود جایگاه هر دسکتاپ نیز با یک نقطه در پائین صفحهنمایش مشخص میشود. سرعت حرکت در میان دسکتاپها در شرایط گوناگون حتی در حضور Live Wallpaper های پیچیده نیز هیچگاه با مشکل روبرو نشده و حرکت روان و فوقالعادهای در این بخش دیده میشود. با Pinch Zoom کردن رو به خارج دسکتاپهای این قسمت نیز طبق معمول میتوان تمامی صفحات را برای جابجائی یا حذف و اضافه در یک صفحه مشاهده نمود. پروسه افزودن ویجت به صفحات مختلف Home Screen به فرم استاندارد ICS یعنی از طریق Tab جداگانه حاضر در منوی اصلی یا به شیوه کلاسیک نسخههای پیشین اندروید یعنی نگهداشتن دست بروی صفحهنمایش در Home Screen و انتخاب گزینه ویجت صورت میپذیرد. از جمله تفاوتهای Galaxy S III با I9100 در این قسمت غیبت Tab ویجت در منوی اصلی در اندروید 4 حاضر در Galaxy S II است که یکی از تفاوتهای اندک میان این دو مدل در بخش منوئی را به نمایش میگذارد. نکته مهم دیگر در این قسمت و از تفاوتهای اندروید ICS حاضر در Galaxy S III با ورژن اصلی و تغییر نیافته این سیستمعامل در مدلهای نکسوس جدا بودن کامل بخش اپلیکیشنها در منوی اصلی و Tab ویجتهاست جائیکه در اندروید اصلی با ادامه اسکرول در لیست اپلیکیشنها و با به پایان رسیدن این لیست بصورت خودکار وارد لیست ویجتها خواهیم شد اما در Galaxy S III برای دسترسی به ویجتها در منوی اصلی حتما میبایست Tab اختصاصی آن در بالای صفحهنمایش را لمس کرد.
Task Switcher سیستمعامل که مانند همیشه با گرفتن و نگهداشتن کلید Home ظاهر میشود محلی برای نمایش برنامههای اخیرا استفاده شده با ساختاری کاملا مشابه با نسخه اصلی اندروید ICS است؛ لیست برنامهها در این قسمت با چینش عمودی قابل اسکرول از بالا به پائین قرار میگیرند که برای بستن هریک از آنها از dragرو به سمت خارج استفاده میشود. در زیر صفحهنمایش علاوه بر دکمه task manager پوسته TouchWiz که در Galaxy S II مجهز به ICS نیز ارائه شده بود، دکمه جدیدی با عنوان Remove All در نظر گرفته ایرانسل یک دو سه شده که برای بستن یکباره تمامی برنامههای لیست مورد استفاده قرار میگیرد. در نهایت آخرین نکته قابل اشاره در رابطه با ساختاری منوئی جدید Galaxy S III قابلیت تازهای با عنوان Smart Stay است که در طی آن با کمک دوربین دوم دستگاه و تشخیص نگاه کردن کاربر به صفحهنمایش، نور پنل هیچگاه کم نشده و دستگاه به حالت Sleep نیز نخواهد رفت این قابلیت در هنگام مطالعه و مرور صفحات وِب در حالیکه تغییری در گزینههای کاهش مصرف باتری مثل زمان خاموش شدن پنل در هنگام عدم استفاده (timeout) بوجود نمیآورد بسیار سودمند به نظر میرسد.